Amerikanka koja se oporavila od korona virusa pisala je dnevnik na Instagramu u kojem je opisala svoje simptome po danima.

Ova 29-godišnja sportska maserka Kajlin Šidi iz Tampe (Florida) na Instagramu je opisala kako je preživjela gotovo dvije sedmice izolacije. Kaže kako se zarazila korona virusom tokom putovanja u Italiju u februaru te otkriva kako se potpuno oporavila.

Tokom bolesti imala je temperaturu do 39,4, bolove u mišićima i grlu, a svoj brzi oporavak pripisuje i tome što je bila u dobroj formi. Upozorila je ljude da pandemiju korona virusa shvate ozbiljno te da se izoluju ako treba.

Šidi vjeruje da se zarazila tokom posjete Milanu, a kaže kako je počela osjećati simptome dva dana kasnije. Na povratku letom iz Pariza dobila je temperaturu, a simptomi su joj se pogoršali kad je stigla u Njujork.

foto: Instagram

Kontaktirala je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, ali oni su je poslali kući na Floridu.

– Prva dva dana imala sam groznicu, oči su me pekle toliko da sam mislila da će ispasti – rekla je za Fox 13.

-Nastavila sam imati groznicu i kašalj mi se pretvorio u mokri. Odmah sam znala šta bi moglo biti kad sam počela imati problema s disanjem – rekla je i dodala kako ju je boljelo grlo prvih nekoliko dana zbog suhog kašlja.

Otkrila je da je osjećala bolove u mišićima (slično kao kod gripe), ali nije imala glavobolje ni proljev. Kaže da je uzela ibuprofen, ali ne vjeruje da joj je to pomoglo, već kaže da se oslanjala na detoksikaciju i jačanje imunosistema. Rekla je da je jela “čistu, zdravu hranu” da bi pojačala svoj imunitet.
Nakon što joj je dijagnostikovan korona, Šidi “nikad nije vidjela ljekara licem u lice”, ali je svaki dan razgovarala s doktorkom i bionaučnicom s Floride preko Skajpa ili telefonom.

– Odradila sam čitavu izolaciju i karantin kod kuće – napisala je na Instagramu.

Sad kaže i kako joj je žao da su joj dopustili let do Floride jer se boji da je zarazila druge, a posebno se brine za ranjivije grupe.

Na Instagramu je odgovarala na pitanja koja su joj ljudi postavljali, a otkrila je, između ostalog, da je dobro spavala usprkos nekoliko besanih noći zbog anksioznosti kad je dobila dijagnozu.

– Bila sam jako umorna u početku – kaže.

Dodaje kako su joj prijatelji ostavljali namirnice na vratima, a njena sestra s kojom je živjela iselila se na dvije sedmice i samoizolovala nakon što se testirala i bila negativna na virus.

Šidi je prije dva dana objavila na Instagramu da se potpuno oporavila od bolesti, a testovi nakon 12. dana i 14. dana bili su negativni.

Sad predlaže ljudima da se drže smjernica i prate savjete stručnjaka.

Testovi pokazuju da je negativna i zdrava
– Ovaj će virus uticati na svakoga drugačije, ovo je samo moje iskustvo. Nije bilo strašno. Nadam se da ovo pomaže – napisala je prije nego što je opisala svoje simptome po danima.

1. dan: Temperatura 38,8 – 39,4, suhi kašalj, umor
2. dan: Temperatura 38,8 – 39,4, suhi kašalj, umor
3. dan: Nije bilo temperature, mokri kašalj, kratki dah, zeleni iscjedak iz nosa
4. dan: Mokri kašalj, zeleno/žuti iscjedak, kratki dah
5. – 7. dan: Mokri kašalj (agresivniji), kratki dah
8. i 9. dan: Mokri kašalj, žuta krvava sluz (to je trajalo samo dva dana)
10. i 11. dan: Suhi kašalj, gusta sluz (odmah ujutro), fizički 100 odsto dobro
12. dan: Bez simptoma, prvi negativni test
13. dan: Bez simptoma
14. dan: Bez simptoma, drugi negativni test

– Molim vas, shvatite ovo ozbiljno i slušajte nadređene. Svačija situacija je drugačija, molim vas, pazite i na druge – poručila je još, prenosi Avaz.

 

Više saznajte na izvornom linku: – ZA 12 DANA JE POBIJEDILA KORONA VIRUS: Žena opisala detaljno simptome koje je osjećala / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.