Za 18 ilegalnih migranata s područja USK izrečene mjere protjerivanja iz BiH

FENA
Pripadnici Službe za poslove sa strancima i MUP-a USK-a jučer su u združenoj i koordiniranoj akciji na području grada Bihaća i opštine Velika Kladuša pronašli 18 ilegalnih migranata - državljana Palestine, Libije, Alžira i Sirije sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima i MUP-a USK-a jučer su u združenoj i koordiniranoj akciji na području grada Bihaća i opštine Velika Kladuša pronašli 18 ilegalnih migranata – državljana Palestine, Libije, Alžira i Sirije sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira.

Pripadnici MUP-a USK-a su u prethodnom periodu te strane državljane procesuirali zbog učestalog kršenja javnog reda i mira i počinjenja nekoliko krivičnih djela, čime su ugrožavali sigurnost građana na tom području.

Nakon lociranja te grupe ilegalnih migranata, inspektori za strance su u prostorijama TC Bihać sproveli odgovarajuće mjere i radnje, te im je Služba za poslove sa strancima izrekla mjere protjerivanja. Navedene osobe su stavljene pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi bilo izvršeno njihovo udaljenje iz Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu, koordiniranim aktivnostima, zajedno sa pripadnicima MUP-a USK-a sprovoditi aktivnosti radi efikasnijeg rješavanja te problematike i davanja doprinosa sigurnosti građana, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...