Više od 100 osoba preminulo je od koronavirusa u posljednja 24 sata u Švedskoj, saopćila je švedska Agencija za zdravlje.

Kako prenosi list Danas, u toj zemlji od 10,3 miliona stanovnika, u kojoj su usvojene blaže mjere u borbi protiv širenja koronavirusa, zaražene su 7.693 osobe od kojih je ukupno umrla 591.

Ta stopa smrtnosti je veća nego u susjednim nordijskim zemljama.

U Švedskoj je u posljednja 24 sata preminulo 114 osoba.
 U ovoj zemlji karantin nije uveden, već su švedske vlasti samo pozvale stanovništvo da bude odgovorno i da poštuje sanitarne propise. 

Jedna od strožih mera u Švedskoj je zabrana okupljanja više od 50 osoba i zabrana posjeta staračkim domovima.

Švedska vlada je odbacila kritike da je suviše pasivna u rješavanju krize.

– Ne, ne djelujemo tako kao da se ništa ne dešava u Švedskoj – rekla je nedavno ministrica zdravlja Lena Halengren.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Za 24 sata preminulo 114 ljudi / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.