ZAVRŠENE su prijave za 49. izdanje Kutije šibica. Malonogometni turnir Kutija šibica 2019. powered by Coca-Cola tradicionalno će se održati od 23. studenog do 28. prosinca, a ove su se godine za turnir prijavile ukupno 254 ekipe, što je najveći broj prijava u posljednjih deset godina.

Najveći broj prijava je u seniorskom dijelu turnira gdje će se za prestižnu titulu osvajača Kutije šibica boriti 164 ekipe, što je 32 više u odnosu na prošlu godinu.

U veteranskom dijelu turnira su 74 prijavljene ekipe, što je 18 više u odnosu na prethodno izdanje turnira, dok se za treći turnir žena prijavilo 16 ekipa, koliko ih je bilo i prošle godine. Dakle, u odnosu na prošlogodišnje izdanje turnira prijavljeno je 50 ekipa više, što samo potvrđuje status najvećeg malonogometnog turnira u regiji.

U svim kategorijama su se prijavili i prošlogodišnji pobjednici turnira, koji dolaze braniti svoje naslove. Na Kutiju se treći put vraćaju i tražitelji međunarodne zaštite smješteni u zagrebačkom prihvatilištu s ekipom Croatian Red Cross All Star sačinjenom od nogometaša iz Iraka, Irana, Turske, Alžira, Afganistana i Nigerije. 

Na Kutiji će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske, a, očekivano, najviše prijavljenih ekipa dolazi iz Zagreba i okolice. Pored ekipa iz metropole na turnir dolaze momčadi iz Sesveta, Jastrebarskog, Velike Gorice, Zaprešića, Krapine, Senja, Svete Klare, Karlovca, Rijeke, Rovinja, Pirovca, Zadra, Šibenika, Krka, Malog Lošinja, Brača, Trogira, Podstrane, Biograda na moru, Ploča, Dubrovnika, Korčule, a čak sedam prijavljenih momčadi dolazi iz Splita…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno veseli činjenica da su se na kultni malonogometni turnir prijavile i brojne momčadi iz susjedstva. Tako će svoju sreću na najvećem malonogometnom regionalnom turniru ove godine u veteranskom dijelu iskušati čak i jedna ekipa iz Austrije, četiri ekipe iz Slovenije i sedam ekipa iz Bosne i Hercegovine. 

U petak 15.11. s početkom u 12 sati na rasporedu je tradicionalno izvlačenje parova u Pivani, Ilica 222, a prve utakmice bi se trebale igrati 23. studenoga.

Osim u Dvorani II Doma sportova utakmice će se igrati i u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava, a karte za sve utakmice moći će se kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem službene web stranice turnira www.kutija-sibica.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr