Na ljubljanskoj obilaznici ispred tunela Gotovec jučer je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo mađarski vozač kamiona, a stručnjaci kažu da je ovaj užas mogao proći još gore, javlja 24ur.

Naime, da je cisterna bila puna opasnog materijala koji inače prevozi, mogla je eksplodirati, a kamion je mogao pasti na cestu ispod vijadukta.

– Najveći problem je što većina vozača putničkih vozila želi prijeći ispred kamiona jer kamion ima veći sigurnosni razmak, a niko ne razmišlja o tome što kamion vozi – rekao je Daniel Granda, instruktor Auto-moto saveza Slovenije.

Snimak s nadzornih kamera pokazala je kako stvari vrlo lako mogu izmaknuti kontroli.

Policijski inspektor Aleksander Vrabič kazao je kako vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a svi drugi detalji, uključujući brzinu kojom je vozio, bit će objavljeni naknadno.

– Činjenica je da je vozač kamiona pokušao spasiti situaciju – dodao je Vrabič.

Inače, vozač automobila nije povrijeđen. U nesreći je oštećeno još jedno vozilo. Vozaču Corse prijeti do osam godina zatvora.

Na teren je izašlo 18 vatrogasca, a pridružilo im se još nekoliko dobrovoljaca. Spustili su se do vozača koji je bio zarobljen u kamionu, ali on je umro dok su došli do njega.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.