Šimičić (desno) će dobiti bolje uvjete
Za džudistu Karla Šimičića mjesečno iz budžeta 1.000 KM

Dugogodišnja borba vijećnika Zdenka Dominovića dala rezultat

Autor: D. PUCAR

Općinsko vijeće Novog Travnika nakon dugogodišnje borbe vijećnika Zdenka Dominovića usvojilo je jučer odluku kojom će Općina izdvajati mjesečnu tranšu od 1.000 KM za prošlogodišnjeg najuspješnijeg sportistu SBK i tri godine zaredom najboljeg sportistu Novog Travnika, džudistu Karla Šimičića (19).

 Pregršt medalja

Tako će dobiti uvjete za pripremu Evropskog prvenstva u Finskoj te Svjetskog prvenstva u Maroku, koja će biti održana ove godine. Ove godine bit će održano i nekoliko kupova i drugih takmičenja na kojima će Šimičić uglavnom biti među nositeljima.

Dominović, inače bivši džudista, trenutno trener u Judo klubu FTM iz Novog Travnika, kazao je kako je općina napokon prepoznala vrijednost jednog vrhunskog sportiste koji iza sebe već ima pregršt medalja.

– Provesti na poslu više od osam sati pa se nakon toga spremati za svjetska ili evropska prvenstva nema previše smisla. Ovako ćemo imati mir i vrijeme da sve odradimo kako treba – kazao je Dominović, koji je i prijašnjih godina pokretao slične inicijative, koje do ove godine nisu realizirane.

Potrebna većina

Ni ove godine ta stavka nije bila predviđena u budžetu, ali je usvojena nakon amandmana Dominovića koji je osigurao potrebnu većinu, uglavnom opozicijskih stranaka, nakon čega je vladajućima ostalo samo da se slože.

(Autor: Avaz)