Članice Udruženja „Zlatne niti“ iz Željezog Polja organizirale su u Žepču humanitarni bazar za liječenje šestogodišnje Nejle Čizmić.

U humanitarnu akciju pod nazivom „Slatki dan za Nejlu“ uključilo se više od 20 članica Udruženja i mještanki Željeznog Polja, koje su pripremile različite  slatkiše.

– Cilj je da se pomogne djevojčici i što brže osigura neophodan novac za njeno liječenje. Tokom trosatne akcije odziv građana bio je veoma dobar, tako da su  gotovo svi slatkiši prodati – kaže Sabina Efendić, predsjednica Udruženja.

Čizmić od rođenja ima više oboljenja. Do sada je imala operacije glave, kičme, kukova i Ahilove tetive. Od rođenja je nepokretna, ali uz pomoć kolica i proteze ova hrabra djevojčica u septembru je krenula u prvi razred osnovne škole.

Nejlina majka Habiba kaže kako  im je u ovom trenutku neophodno oko 3.000 eura, kako bi osigurali liječenje u Turskoj. Uz sve nedaće, djevojčica ima problem s bubrezima, a neophodne su i dodatne kontrole operiranih kukova

Za pomoć Nejli otvoren je žiroračun u “Raiffeisen banci” na ime Habiba Čizmić, čiji je broj: 1610000000000011.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.