Za socijalno ugrožene osobe gradska uprava Bihaća osigurala 500 prehrambenih paketa


Cijeneći teško ekonomsko stanje u našoj zemlji, gradska uprava Bihaća i u 2016.godini nastavlja sa pomaganjem socijalno ugroženih građana Bihaća. I ove godine u gradskom budžetu osigurano je 460.000 KM za socijalno ugrožene osobe, jednokratne pomoći i podršku radu dvije javne kuhinje u Bihaću.

Zajedno sa Crvenim križem i Centrom za socijalni rad gradska uprava obezubijedila je i 500 prehrambenih paketa za najugroženije porodice, a prvih 300 paketa danas je uručeno u sali Kulturnog centra u Bihaću.

“ U tri godine mandata gradonačelnika Emdžada Galijaševića izdvojeno je skoro 1,3 miliona KM za socijano ugrožene kategorije našeg društva i svi budžeti grada Bihaća u protekle četiri godine bili su uz razvojnu i stabilizirajuću komponentu i socijalni. Gradska uprava nastaviti će i u ovoj godini sa pomoći građanima koji su socijalno ugroženi, pomoći ćemo i naš Crveni križ i naše dvije javne kuhinje i pokazati socijalnu osjetljivost što smo činili i u proteklom periodu”-kazao je Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...