Kampanja „Zdravlje je najveće bogatstvo“ najjačeg medija u Bosni i Hercegovini „Dnevnog avaza“ pobudila je veliko interesovanje kod bh. građana. Cilj ovog projekta je podići svijest stanovništva o značaju brige o zdravlju i prevenciji oboljenja.

– Svih 50 raspoloživih pozicija za ultrazvuk srca podijelili smo u prva tri sata otkako smo otvorili telefone – kazao je specijalista interne medicine i kardiolog Emir Talirević iz „Moje klinike“ koja je donirale besplatne preglede.  

Upravo to, tvrdi on, pokazuje potrebu za ovom vrstom dijagnostike u Kantonu Sarajevo.

– Imali smo pacijente s bajpasima i srčanim popuštanjima, sa plućnim hipertenzijama, koji ne mogu doći na red za ovu vrstu dijagnostike. Samo je jedan nalaz do sada bio uredan – naglašava doktor Talirević.

Jedan od pacijenata koji je iskoristio „Avazov“ kupon za pregled kazao je kako je ova kampanja od velikog značaja za građane.

– Već sam imao operaciju srca. Ne mogu da hodam i jedva dišem, nadam se da će mi ovaj doktor pronaći lijek – rekao nam je Nazif Kesić. 

Kasne faze bolesti zahtijevaju puno veće i skuplje medikamente tako da na direktan način trpi i društvo.

Podsjećamo, u okviru „Avazove“ kampanje bit će podijeljeno na stotine besplatnih pregleda kardiologa, ginekologa, internista, urologa… 

Projekt „Zdravlje je najveće bogatstvo“ podržalo je niz zdravstvenih ustanova, ali i „BH Telecom“ i „UniCredit“ banka.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba