Osim što ima negativne efekte na zdravlje, pušenje cigareta predstavlja i značajan novčani izdatak za bh. građane.

Tako će dnevna kupovina jedne kutije cigareta od 3,70 KM možda izgledati kao minoran izdatak na dnevnom ili sedmičnom nivou, ali ukoliko u obzir uzmemo 1 godinu ili čak 30 godina konzumiranja cigareta, onda se iznos potrošenog novca drastično poveća.

Za pušače koji tu naviku imaju više od 30 godina, iznos novca je ogroman i postoji čitav niz stvari koje bi oni sebi potrošenim novcem mogli priuštiti umjesto cigareta. O čemu se radi, pogledajte u nastavku.

Cijena-pusenja

/faktor.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.