Prvi slučajevi zaraze koronavirusom potvrđeni su i u Sloveniji i Mađarskoj.

Premijer Mađarske Viktor Orban objavio je da je koronavirus stigao i u ovu državu te da je riječ o dvojici iranskih studenata.

On je na svom Facebook profilu objavio da pacijenti još uvijek nemaju simptome, ali da je zaraza otkrivena i da su ih prevezli u bolnicu u Budimpešti.

– Od danas smo ušli u fazu odbrane, a svakog dana ćemo održavati sastanke kako bi se spriječilo dalje širenje ovog virusa – rekao je Orban.

Mađarska vlada u subotu zatvara svoje “tranzitne zone”, kao i kampove za tražitelje azila uz svoju južnu granicu sa Srbijom, na neodređeno vrijeme, navodeći u izjavi da “koronavirus i ilegalna migracija idu ruku pod ruku”.

Premijer Slovenije, koji je podnio ostavku Marjan Šarec, također je objavio na Twitteru da ova država ima prvog oboljelog od koronavirusa.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Zabilježeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom u Mađarskoj i Sloveniji / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.