EMIR DILAVER, jedan od vođa i najboljih igrača Dinama, mogao bi uskoro zaigrati za Bosnu i Hercegovinu. 

>>> NSBiH: Zvijezda Dinama odbila reprezentaciju BiH; Dinamo: Jedva čeka zaigrati

NSBiH je objavio da je sve stalo jer se Dilaver ne želi odreći austrijskog državljanstva, ali iz Dinama su ubrzo demantirali Nogometni savez Bosne i Hercegovine. U razgovoru za Index rekli su da je 28-godišnji branič pokrenuo proceduru promjene državljanstva i da jedva čeka zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

“Predao je papire za dvojno državljanstvo, na što inače ne bi imao pravo jer Austrijanci ukidaju državljanstvo ako želiš neko drugo, ali on je vrhunski sportaš pa za njega vrijedi institut dvojnog državljanstva. Odluka može biti sutra, a može biti za mjesec dana”, poručeno je iz Dinama.

To je natjeralo austrijski Sky Sport da izrazi žaljenje zbog toga što Dilaver neće igrati za austrijsku A reprezentaciju. Podsjetimo, Dilaver je igrao za mlađe kategorije Austrije, odrastao je u toj državi iako je rođen u Tomislavgradu. Nikada nije dobio poziv za A selekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaboravljeni Emir Dilaver u budućnosti želi igrati za BiH. Uzalud je čekao na poziv A selekcije i zato želi igrati za BiH.”

Svoje razočaranje nedobivanjem poziva Austrije izrazio je i Dilaver u razgovoru za Die Abstauber.

“Nitko me nikada nije kontaktirao. Zbog toga je za mene ta priča završena. Također, imamo već dovoljno kvalitete u austrijskoj reprezentaciji. Ipak, uz sav uspjeh koji sam imao, toliko malo prostora u medijima i tek nekoliko poziva za intervjue iz Austrije, to je bilo poprilično razočaravajuće, moram to reći. Kako sam ja državljanin Austrije, na kraju krajeva, sve sam naučio u Austriji, prošao sam kompletnu omladinsku školu i igrao za mladu momčad”, rekao je Dilaver.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr