Pripadnici Udruženja “Zaboravljeni branitelji” poznati po zahtjevima za poboljšanje pozicije boračke populacije, kao posmatrači nadgledat će ispravnost oktobarskih izbora. Bivši borci uspješno su prošli edukaciju i trening Koalicije Pod lupom i spremno čekaju 7. oktobar.

Kako su nam kazali Koalicija Pod lupom je iz medija saznala da pripadnici ovog boračkog udruženja žele dati svoj doprinos regularnosti izbornog procesa, te je sinoć u Ljubuškom organizirala edukaciju za izborne posmatrače na kojoj su prisustvovali i drugi građani ove hercegovačke općine.

Drago Grbavac, predsjednik Udruženja “Zaboravljeni branitelji” kazao je kako je za ovu udrugu privlačna činjenica da nezavisni posmatrači rade za interese svih građana, dok stranački posmatrači rade samo za interese stranaka.

“Nama je glavni cilj vratiti povjerenje građanima i dokazati svima kako izbori mogu i moraju biti pošteni. Ljubuški je mala sredina, svi znamo kako su u proteklim razdobljima odvijali izbori i koje su sve malverzacije rađene od strane biračkih odbora i stranačkih posmatrača. Čvrsto smo odlučili svemu tome stati na put”, izjavio je Grbavac.