Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U ZADARSKOJ Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi jučer je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova “U” doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu.

Sve ovo dogodilo se dok su bili u razredu za vrijeme nastave, javlja Zadarski list.

Bilo mu je dosadno?

Djevojka je dobila dvije opekotine na ruci, a mladić je opečen po vratu.

“Taj učenik je sjedio iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova ‘U’. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je ‘Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša'”, rekla je 15-godišnjakinja, koja je u školu na sastanak s ravnateljem stigla s ocem.

“To se radi drukerima”

Tinejdžerica kaže kako joj je rekao da je to napravio jer mu je mu je bilo dosadno te da mu je to zezancija.

“Isprva nisam smjela reći profesorici što se dogodilo jer mi je jedna cura iz razreda zaprijetila da će me ozlijediti i objesiti ako ikome kažem jer se to radi drukerima. No kad smo došli na sat tjelesnog odgoja, tamo sam bila u odjeći kratkih rukava i profesorica je primijetila kako imam opekotinu na ruci te me upitala što je bilo. Tada sam rekla što se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoginje koja mi je namazala ruku i nazvala razrednicu”, ispričala je uplašena učenica koja je poslijepodne bila kod liječnice.

Rečeno joj je kako će joj trag ovog žigosanja ostati zauvijek na koži.

Nitko nije zvao hitnu ni policiju

S tinejdžerkom je u školu došao i njezin otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru. On je obavijestio medije.

“Mene čudi kako to da nitko iz škole nije zvao policiju ili hitnu pomoć. Naime, riječ je o dvoje učenika koji su ozlijeđeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je također išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući te ni tada nitko nije zvao policiju ni hitnu. Problem je u cijeloj školi. Zašto ne zovu hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumijem što se događa u školi”, rekao je uzrujani otac.

“To nije bio tako velik incident”

Roditelje svih učenika uključenih u incident pozvao je jučer navečer ravnatelj Jozo Dragić.

“Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Oni su se izmirili jer to nije bio tako velik incident. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima, neposredno nakon događaja, izmirili. Također, na sastanku s roditeljima su opet svi iznijeli svoju priču, a učenik koji je to učinio se ispričao. Situacija se smirila te su svi rekli kako će doći na nastavu”, rekao je ravnatelj i dodao kako je na sastanak došla i policija te su uzeli izjave svih uključenih u incident.

Ravnatelj kaže kako je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama učenika.

“Ovo je velika škola, a zadnjih godina imamo jako puno učenika koji se školuju po posebnom programu i incidenti se događaju. Odmah za četvrtak sam sazvao razredno vijeće na kojem ćemo odlučiti o pedagoškim mjerama prema učeniku, odnosno o sankcijama koje prema pravilniku slijede za ovakvo ponašanje, a to bi moglo čak biti i ukor pred isključenje”, smatra ravnatelj Dragić.

Podizanje kaznene prijave

Otac učenice je rekao kako mora kćer odvesti na Hitni bolnički prijem kako bi se ozljede evidentirale, te kako će podići kaznenu prijavu.

Kada je Zadarski list jučer prvi put zvao policiju, rekli su kako nisu imali saznanja o ovom događaju te im je poziv novinara bio prva informacija o njemu. Tek poslije sinoćnjeg sastanka potvrdili su kako imaju saznanja o ovom događaju u kojem su sudjelovale maloljetne osobe te je događaj u obradi.