Kvaranta i De Pace radili su zajedno u bolnici u Mesini na Siciliji gdje su sa ostalim kolegama vodili svakodnevnu bitku sa epidemijom.

De Pacea su odmah odvezli u bolnicu, gdje su mu njegove kolege spasle život. Nekoliko dana prije smrti Kvaranta je na Fejsbuku pisala o izazovima sa kojima se susreće kao medicinska radnica u Italiji.

– Sada više nego ikada moramo da pokažemo odgovornost i želju za životom. Morate iskazati poštovanje prema sebi, vašoj porodici i zemlji, napisala je.

De Pace je nedavno na Fejsbuku odao počast svojoj djevojci napisavši kako je ponosan na nju i čestitao joj na sticanju ljekarske diplome.

– Nastavi da slijediš svoje snove, uvijek živi život kakav si zamišljala. Bravo. Čestitke na briljantnoj diplomi – napisao je prije samo desetak dana Antonio.Broj smrtnih slučajeva u Italiji narastao je za više od 700 u srijedu, dok je jedan od visokih zvaničnika rekao da ljudi sve teže podnose socijalne restrikcije.

Agencija za civilnu zaštitu objavila je da je novih 727 smrtnih slučajeva povezano s Kovidom-19, a da je ukupan broj dosadašnjih smrtnih slučajeva skočio na 13.155, što je najveća brojka u svetu.

Ukupan broj zaraženih, uključujući i one koji su se oporavili ili umrli, iznosi 110.574, što je dnevni porast od 4,5 posto, dok je u utorak porast iznosio 4 posto..

.

.

.

.

(jutarnji.hr)