U danu u kojem je odgođen i drugi uzvrat polufinala talijanskog Kupa (Napoli i Inter trebali su igrati u četvrtak na San Paolu) ministar sporta Vincenzo Spadafora doletio je u Rim na hitni sastanak sa čelništvom talijanskog olimpijskog odbora. I rodio se zaključak: ma nema više stajanja, igrat ćemo sve pa makar bez žive duše na tribinama.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Prevladala je, dakle, čisto tehnička strana regularnosti natjecanja koja je ionako bespovratno narušena. Bolje da se igra na praznim stadionima nego da se uopće ne igra!

– Serie A se nastavlja, ali bez publike. Pokušat ćemo održavati sportske aktivnosti i u istom trenutku zaštiti zdravlje navijača – rekao je Spadafora.

ODGODA NA ODGODU

Totalni kaos u Italiji: Nema tu više ni rasporeda, ni kalendara

Viša sila, manje od dva zla, sport u drugom planu… I još nešto. Ako nema publike onda utakmice nisu javno okupljanje. A po toj logici ne bi potpale pod sve spominjaniju i zapravo već očekivanu odluku talijanske Vlade da zabrani sva javna okupljanja. Serie A je – kaos.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Zadnja šansa: Talijani će igrati, ali bez publike, Serie A u očaju / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.