ZADOBIO JE ŽIVE RANE I OPEKOTINE NA LJETOVANJU U BUDVI: Ovo svi radite kada odete na more, a niste ni svjesni posljedica!

Kurir
Jedan momak odlučio je da podijeli sa svima šta mu se odgodilo na ljetovanju u Budvi. On je na nozi uradio tetovažu tigra kanom, nakon čega su mu se pojavile opekotine i rane.

“Posljedice privremene tetovaže urađene u Budvi. Tetovaža od kane doslovno je spalila ruku ostavivši za sobom ružičasti ožiljak, za kojeg ljekari tvrde da će biti trajan“, piše na fotografiji koja je objavljena na stranici “Podgorički vremeplov“.

Stručnjaci širom svijeta upozoravaju da privremene tetovaže od kane mogu biti vrlo opasne i da neke vrste tetovaža mogu izazvati trajna oštećenja na koži.

Stručnjaci takođe skreću pažnju na tintu od crne kane, koja ne postoji. Tvrde kako takva tinta sadrži parafenilendiamin (PPD), proizvod od katrana i kamenog ugljena koji je se koristi u bojama za kosu, ali može izazvati loše reakcije na koži.

Tetovaže vam mogu izazvati crvenilo, plikove, lezije, gubitak pigmentacije, ali i trajne ožiljke. Reakcije se može pojaviti odmah, nekoliko dana pa čak i nekoliko nedjelja kasnije.

Pravu kanu od crne tinte, koja se prodaje kao kana, prepoznaćete po intenzivnoj crnoj boji, ako tinta, brzo ostavlja trag na koži, najvjerovatnije je riječ o crnoj boji za kosu. Tradicionalna kana mora ostati na koži nekoliko sati prije nego ostavi trag na koži. Primarna boja tetovaže je narančasta, a tek kasnije potamni.

Ako se boja za vašu kožu primi za manje od jednog sata, tada je najvjerovatnije riječ o PPD-u. Prava kana se dobija iz biljke i zelenkasto smeđa je. Miriše vrlo prirodno, slično eteričnim uljima za razliku od PPD-a. PPD često uopšte nema miris, u slučaju da osjetite miris izbjeljivača ili amonijaka riječ je o boji za kosu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...