Zadržavanja na graničnim prijelazima do 30 minuta

vijesti.ba

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.
Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Kolovoz je pretežno mokar, a na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se u usjecima i na planinskim prijevojima. Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog katoličkog Božića, do sutra do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...