U gornjovakufskom naselju Pajić Polje proteklog vikenda dogodila se saobraćajna nesreća koja je zamalo završila tragično.

Povrijedio ruku

Lokalni imam Saudin Lužić je, vraćajući se s radnog mjesta iz naselja Lužani, izgubio kontrolu nad vozilom i upao u ledeni Vrbas. Na svu sreću, u blizini se našao Mario Oreč, koji je istog trenutka skočio u ledenu vodu te pružio pomoć unesrećenom imamu.

– U  krivini sam izgubio kontrolu nad autom, nakon čega se automobil prevrnuo i sletio u rijeku. Uspio sam se izvući iz vode, ali nisam mogao izaći iz auta. Krvario sam i bio sam mnogo  loše. Gospodin Oreč je bez razmišljanja skočio u rijeku i pokušao golim rukama razbiti šoferšajbnu te tom prilikom povrijedio ruku. Zatim je uzeo kamen, razbio ju je i pomogao mi izaći iz auta, a potom i iz rijeke – kaže Lužić.

Nakon što je izvučen iz rijeke, Saudinu je pružena ljekarska pomoć, te je upućen na kućno liječenje. Kaže da bi sve bilo tragičnije da nije bilo hrabrog Marija.

Oreč nam je kazao da već tridesetak godina živi u Zagrebu. Rođen je u Bugojnu, a do 18. godine živio je u Donjoj Ričici.

Voda do pojasa

– Tog dana sam išao u Bosnu na sprovode svojoj tetki i rođaku. Vidio sam auto kako mi dolazi ususret i na moje zaprepaštenje počeo se nekontrolirano kretati i završio je u Vrbasu. Odmah sam se zaustavio, spustio se niz obalu, uzeo kamen i ušao u rijeku. Voda je bila do pojasa. Razbio sam prednje staklo i pomogao čovjeku da izađe. U međuvremenu su se skupili još neki ljudi, zvali su policiju i Hitnu pomoć. Ne znam da li sam baš spasio život, ali sam pomogao mladom čovjeku i neizmjerno mi ja drago zbog toga – rekao nam je Oreč.

Borba za život

– Ni slutio nisam da ću se taj dan boriti za život, a pogotovo da će mi život spasiti čovjek kojeg prvi put vidim. Hvala dragom Bogu na svemu i na svakom stanju, a pogotovo  zahvaljujem što se tu zatekao gospodin Mario, kojem  ovim putem neizmjerno zahvaljujem i želim mu sve najbolje u životu. Nadam se da ćemo se vidjeti ljepšom prilikom, kada ponovno dođe u rodni grad – rekao je Lužić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Zagrepčanin spasio život imamu iz Gornjeg Vakufa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.