Tužna priča iz sela u blizini Bužima obišla je društvene mreže i ujedinila ljude u pomoći porodici Fikreta Dedića koji je jučer otišao na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne zbog sječe drva.

Ramiza, Fikretova supruga, kazala nam je da je on išao kao zabrinuti otac i muž da obezbjedi drva svojoj porodici da bi se mogli grijati tokom zime.

“On je išao da obezbijedi ogrjev za svoju porodicu. Ide u zatvor zbog tri metra drva. Imamo troje maloljetne djece i sada kada je on u zatvoru u jako smo teškoj situaciji. Već jutros su nas posjetili dobri ljudi da nam pomognu koliko mogu”, kazala je Ramiza za Radiosarajevo.ba.

Inače je Fikret u ratu bio borac 505. Bužimske brigade, viteške. Te su borce zvali gazijama.

A danas, ni Fikret ni Ramiza nemaju posao. Prehranjuju se kako stignu. Sad je još Fikret otišao u zatvor, gdje će provesti zimu.

Njegovi prijatelji na društvenim mrežama objavili su fotografiju na kojem vidimo zabrinutog oca kako se oprašta od svoje kćerke. Zagrlili su se prije nego je pošao da odleži svoju zatvorsku kaznu.

Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Kažu da on nije htio krasti od komšija i iz trgovina, već je posjekao tri metra drva u državnoj šumi i ta je drva na svojim leđima prenosio – drugo ne može priuštiti.

Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe s ovog područja koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaje ubistva, za prodaju droge u svojim zatamnjenim zvjerima od auta.

Sada su se njegovi prijatelji organizirali da bi na neki način pomogli njegovoj porodici oko hrane i računa, jer Dedići nemaju nikakvih prihoda, a stiže zima i sve je skuplje.

Dobri ljudi, znate šta vam je činiti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.