Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica brani svoj građanski koncept.

– Nisam čuo nijedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja “narod je na ulicama”. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i provodi zakone koji su u potpunosti usuglašeni i s Ustavom i s međunarodnim normama – kazao je Đukanović, analizirajući aktuelnu političku situaciju na sjednici Glavnog odbora DPS-a.

On je naglasio da je Zakon dugo i temeljito pripreman te da ne postoji nijedan objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Đukanović je istakao da je protivljenje Zakonu zapravo posljednja politička bitka “koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od europskih vrijednosti i životnog standarda”.

– Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o stranci, državnim institucijama ili lokalnim upravama – zaključio je Đukanović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Zakonom o slobodi vjeroispovijesti Crna Gora brani građanski koncept / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.