Zamjenik šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Alexander Chuplygin, posjetio je danas Općinu Bosanski Petrovac, kojeg je, u svojstvu zamjenika načelnika, primio Nevsad Ramić, šef Službe za poduzetništvo i razvoj.

„Mi smo zadovoljni interesovanjem Misije OSCE-a o situaciji u Bosanskom Petrovcu, i u današnjom razgovoru dalo se zaključiti da je ova međunarodna organizacija dobro upoznata sa radom lokalne zajednice, naročito na području borbe za šume“ – rekao nam je Nevsad Ramić, nakon sastanka.

Osim razgovora o provedbi Odluke Ustavnog  suda o zaštiti prava na lokalnu samoupravu  ove Općine  u odnosu na Zakon o šumama Unsko-sanskog kantona, bilo je riječi i o implementaciji  Projekta „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Anksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ u okviru kojeg se pomaže najugroženijim raseljenim i povratničkim porodicama.

Gospodin Chuplygin izrazio je interesovanje  za pitanje  osnovnog  obrazovanja  u  Bosanskom Petrovcu, kao i za političku situaciju u Općini uoči  predstojećih lokalnih izbora.

//USN.ba