– Dolazak Ognjena Vranješa na večerašnji trening našeg državnog tima na Olimpijskom stadionu u Atini, pred sutrašnji kvalifikacioni meč 8. kola, top tema je među bh. novinarima, ali i navijačima koji su doputovali u glavni grad Grčke da bodre izabranike Roberta Prosinečkog. 

Tokom treninga pokušali smo stupiti u kontakt s Vranješem kako bi konačno dobili brojne odgovore iz prve ruke koje se posebno odnose na spornu ili sramotnu tetovažu ratnog zločinca, ali jedan od tri njegova prijatelja koja su ga dopratili do klupe naše reprezentacije kratko nam se obratio:

– Ogi ne želi pričati za medije.

Nismo odustali na prvu, nego smo i preko portparola Nogometnog saveza BiH Slavice Pecikoze pokušali stupiti u kontakt s prvotimcem atinskog AEK-a, ali ponovo smo dobili kratak odgovor:

– Nisam nadležna za to, rekla je Slavica Pecikoza, kojoj smo se obratili jer je Vranješ stajao ispred klupe naše reprezentacije gdje inače novinari nemaju pristup.

Zbog toga smo bili „prinuđeni“ da prisluškujemo razgovor između Vranješa, Misimovića i Ljubojevića, koji je u jednom trenutku prekinuo član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Muhidin Dino Raščić zbog fotografiranja sa stoperom atinskog kluba. A onda, kao grom iz vedra neba, Vranješ je u razgovoru sa Misimovićem i Ljubojevićem, na dobacivanje nekog s klupe za rezerve, izgovorio jednu rečenicu koja još odzvanja Olimpijskim stadionom u Atini.

– Žao mi je što sam svugdje gu***** zatvorio vrata, rekao je Vranješ, između ostalog, u razgovoru sa Zvjezdanom Misimovićem i Darkom Ljubojevićem.

U tom trenutku ponovo smo pokušali doći do Vranješa, ali nam nije pošlo za rukom, jer su bh. novinari obaviješteni da moraju napustiti stadion. 

Podsjetimo, dozvoljeno je gledati i snimati samo prvih 15 minuta trenažnog procesa…

Za razliku od bh. i grčkih novinara, Vranješ je ostao na „klupi za rezerve“, a ispred stadiona nas je sačekao vjerni navijač „Zmajeva“ iz Švicarske Jusuf Juka Bećirović, koji je inače iz Kalesije:

– Odmah sutra bih vratio Ogija u našu reprezentaciju. Znam da se sa mnom neće složiti BH Fanatikosi, ali ima puno naših navijača koji misle kao ja. Vjerujte mi, u jednom dahu je izgovorio Bećirović.

Na dobacivanje kolege da bi se Vranješ prvo trebao javno izviniti ili bar reći da je pogriješio, Bećirović kratko odgovara:

– Bilo kako bilo, Vranješ bi sigurno dobro došao našoj reprezentaciji.

Oprečni komentari

Pojavljivanje Vranješa na treningu „Zmajeva“ je udarna tema i na društvenim mrežama. Naravno, komentari su oprečni.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba