Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (von der Leyen) rekla je večeras da je geostrateški interes i EU i Zapadnog Balkan što tiješnje približavanje regiona Uniji.

– Promijenili smo metodologiju koja bi sad trebalo da obnovi povjerenje na obje starane i uspostavi kredibilnu perspektivu ulaska u EU – kaže Lejen.

Fon der Lejen je dolazeći na večeru lidera EU i Zapadnog Balkna ocijenila da je u pitanju važan sastanak.

Ona je ponovila da je zapadni Balkan prioritet za Evropsku komisiju koja za predstojeći samit EU zapadni Balkna u Zagrebu priprema važan investicioni paket.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Zapadni Balkan što više približiti EU / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.