Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević nastavlja pružati pomoći studentima iz BiH koji se nalaze u toj zemlji, a ovaj put je pomogla da petero bh. studenata koji su pozitivni na koronavirus na vrijeme dobiju lijekove.

– Diplomatija u vrijeme koronavirusa – kad sam u izolaciji i u kontaktu s roditeljima oboljelih pet studenata bilježim sve lijekove koje koriste ili im trebaju, pa me jedan divan Anel iz Brna poveže s bračnim parom Ćavar-Zeljkovic koji žive u Olomoucu, gradu gdje su naši studenti, te im pošaljem u poruci sve što studentima treba, a oni iziđu s posla da im sve kupe i dostave u isti tren – napisala je Mlinarević na svom Facebook profilu.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je u četvrtak službeno obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova BiH da je od studenata iz BiH koji trenutno borave na studiju u Olomoucu obaviještena da je petoro njih pozitivno na virus korona.

Studenti žive zajedno u studentskom domu, a rezultati testiranja su stigli jučer. Svi su, odmah po saznanju da su pozitivni, prebačeni u dio doma koji je prenamijenjen za privremeni izolatorij, te će tamo boraviti pod nadzorom medicinskog osoblja.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Zaraženi bh. studenti u Češkoj dobili lijekove / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.