U Tužilaštvu BiH održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Na sastanku su učestvovali direktori i zvaničnici državnih i entitetskih policijskih agencija, kao i Distrikta Brčko BiH, zatim zvaničnici tužilaštava BiH, entiteta i Distrikta Brčko, kao i sigurnosnih agencija i agencija za provođenje zakona.

Centralne teme sastanka odnosile su se na analizu situacije u vezi s povratkom državljana BiH sa stranih ratišta te njihovog prihvatanja i procesuiranja u BiH, kao i budućih koraka i aktivnosti koje će poduzeti agencije za provođenje zakona, a koje su nužne za realizaciju ovog procesa.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i inozemstva, nastavlja poduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju, sprečavanju i procesuiranju krivičnih djela terorizma, u kojima sve institucije učestvuju u skladu sa svojim nadležnostima, što je i stav Udarne grupe, saopćeno je iz Tužilaštva.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba