– Sjednica Skupštine USK-a, nastavljena je istim načinom odlučivanja. Usvojeni su jedino ovogodišnji Programi rada sa financijskim planom Opće bolnice Sanski Most i Sportskog saveza USK. Ostale tačke dnevnog reda nisu imale potrebnu većinu glasova, niti se o njima vodila ikakva polemika…

Riječ je o kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo i Službi za zapošljavanje, gradskim apotekama, lječilištu Gata, Domu zdravlja Cazin, Socijalno – pedagoškoj životnoj zajednici Bihać.

U opoziciji tvrde da je današnja sjednica služila za ustanove nebitne vladajućoj strukturi, te da se termin za neke važnije tačke dnevnog reda čeka, dok se obezbijedi dovoljan broj glasova. Smatraju da u Skupštini Kantona ne postoji parlamentarna većina, zbog čega se, kažu, za sada ne razmatra ništa, što je od značaja za građane Kantona i budžetske korisnike.

U poziciji navode, da je ovakav ishod sjednice, uzrokovan isključivo opravdanim odsustvom dvojice njihovih kolega. Zamjeraju opoziciji na negativnim glasovima, jer su stajališta da svi predloženi materijali imaju značaj i da nemaju nikakve veze sa političkim konotacijama, pošto se uglavnom radi o zdravstvenim ustanovama.

(rtvusk)

(rtvusk)