U Bihaću je jučer održana 54. redovna sjednica Senata Univerziteta u Bihaću. Između ostalog, raspravljalo se o Prijedlogu zaključka Senata vezano za osiguravanje dodatnih finansijskih sredstava u Budžetu USK, a za potrebe Univerziteta. Izglasao se i Pravilnik o izboru u akademska zvanja, a usvojene su i tačke dnevnog reda koje su se ticale redovnih obaveza Univerziteta.

Skupština Kantona je rebalansom Budžeta, umanjila za skoro pola miliona maraka sredstva koja su namijenjena za bihaćki Univerzitet.

Na sjednici je donesena odluka da će se tražiti da se ta sredstva ponovo omoguće ovom Univerzitetu, jer je već nastao problem finansijskog pokrivanja procesa nastave, odnosno plaćanja kako zaposlenika, tako i vanjskih saradnika. Kako je kazao Fadil Islamović, rektor Univerziteta u Bihaću, ta sredstva su neophodna da bi se mogli pokriti troškovi nastave, te su zauzeli stav i formulirali zaključak kojim traže da se u preraspodjeli ta sredstva i osiguraju od strane osnivača.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.