Hrvat je junak Glasgowa (barem onog plavog dijela škotskog velegrada). Rangersi su u sezonu ušli gromovito: tri kola, tri pobjede, a nedjeljnu, na gostovanju kod St. Mirrena donio im je upravo hrvatski reprezentativac Borna Barišić. I to u svjetskom stilu.

Slobodnjak sa 20 metara, kratki zalet pa ljevicom u lijeve rašlje! Igrala se 59. minuta, a ispalo je da je tih 1-0 za Rangerse konačni rezultat.

Foto: screenshot/viasat

Foto: screenshot/viasat

Barišić je zavukao svjetski gol, dobio i žuti karton te, naravno, igrao svih 90 minuta. Fantastičan pogodak otišao je proslaviti s navijačima koji su ga momentalno počeli vući na tribinu pa je Hrvata od navijačkih zagrljaja sreće spašavala zaštitarka uz nazočnost policije:

Foto: screenshot/viasat

Foto: screenshot/viasat

U sljedećem kolu, u nedjelju 1. rujna od 13 sati, igra se jedan od najvećih nogometnih derbija na svijetu, Old Firm: Rangers vs Celtic.

Ako ikako možete rezervirajte si taj termin jer u grotlu Ibroxa, pred 50 tisuća navijača, bit će istinski, ‘punokrvni’ sportski spektakl i to sa dva Hrvata koji će jurišati jedan na drugoga: Borna Barišić u plavom Rangersovom, a Jozo Šimunović u zeleno-bijelom dresu Celtica!

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr