Evropska komisija je, u ime Evropske unije, prekjučer objavila kako je dogovorila s osam partnera memorandume o razumijevanju za program makrofinansijske pomoći (MFA), i to s Kosovom, Moldavijom, Sjevernom Makedonijom, Albanijom, Gruzijom, Jordanom, Crnom Gorom i Ukrajinom.

Iako je trebala, BiH nije na spisku te još nije dobila 250 miliona eura, što je ujedno bio i najveći iznos sredstava od svih zemalja iz regiona.

Ovo je za “Avaz” potvrđeno iz Evropske komisije.

– Pregovori za memorandum o razumijevanju nastavljeni su krajem jula, nakon čega su vlasti BiH poslale komentare. Komisija analizira ove komentare i radi na postizanju brzog dogovora o neriješenim pitanjima – poručili su iz Evropske komisije.

Izvor:
avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.