Zašto je flertanje dobro čak i ako ste u vezi?


Nekoliko vrlo dobrih razloga

Ako mislite da je flertanje s drugima dok ste u vezi prvi korak prema varanju, vjerojatno ste u pravu, no to ne mora uvijek biti slučaj. Imate li namjeru zavesti nekoga kako bi podigli stvari na novu razinu, tada je flertanje opasno. No ako flertate u zdravim dozama samo radi zabave i na ležeran način, to uopće ne mora biti loše.

Flertanje u vezi neki smatraju grijehom, no otkrivamo vam nekoliko razloga zbog kojih je neobavezno i zdravo flertanje zapravo dobro za vas, ali i vaš odnos. Ipak, prije nego uopće krenete zavoditi nekoga postavite sami sebi granice do kojih smijete ići.

Dakle, da razjasnimo stvari. Flertanje o kojem ovdje govorimo je ono nevino i na prijateljskoj razini. Sve što prijeđe tu granicu je opasna zona u koju nikako ne biste trebali zalaziti ako ste u vezi i ako ne želite nekoga povrijediti.

A sad nekoliko razloga zbog kojih je ležerno flertanje dobro za vas i vaš odnos…

Potiče samopouzdanje

Koliko god se vi trudili, dugoročne veze prije ili poslije mogu postati donekle monotone. Zdravo flertanje s drugim muškarcima može pozitivno utjecati na vaše samopouzdanje jer je netko, osim vašeg partnera, na vas obratio pažnju. To vam može pomoći da se bolje i ljepše osjećate u vlastitoj koži, što u konačnici može pozitivno djelovati i na vaš odnos.

Malo ljubomore je dobro za vezu

Flertanje s drugima vašem muškarcu daje do znanja da ste privlačni i poželjni i drugim muškarcima, a to će ga potaknuti da se više potrudi oko vas.

U redu je ako vaš suprug nema sve

Postoje određeni interesi koje vi i vaš suprug nikad nećete dijeliti. Stoga, umjesto da ga tjerate da voli baš sve što vi činite, razgovarajte o tim stvarima s nekim kome je to zanimljivo. Na taj ćete način jedno drugom dati i malo prostora.

Nemojte zaboraviti zavoditi i svog partnera

Kad smo dugo u vezi ili braku, često zaboravimo zavoditi svog partnera, a to je jako bitno kako se iskre ne bi ugasile.

Flertanje vas može usrećiti

Ovaj je razlog dovoljan sam po sebi da krenete u malu akciju flertanja. Zbog flertanja ćete se ponovno osjetiti privlačno i seksi, a to će vas usrećiti. I znanstveno je potvrđeno da se kod flertanja otpuštaju tzv. hormoni sreće poput dopamina i serotonina.

Dobar osjećaj 

Kad flertamo s nekim uvijek je prisutan onaj faktor uzbuđenja i zbog toga se osjećamo jako dobro. Činjenica da smo privlačni i nekome tko nije naš partner nas usrećuje i to je sasvim u redu. Jer svi smo mi samo ljudi.

Više cijenite svoj odnos

Flertanje dok ste u vezi mnogo je ležernije nego što je bilo kada ste bili single. Naime, sada možete flertati s drugima čisto radi zabave, bez da morate brinuti o tome hoće li vas dotični gospodin nazvati. Nije vas briga jer doma već imate osobu koja vas voli i do koje vam je stalo. Na taj ćete način naučiti cijeniti stabilan i sretan odnos u kojem se nalazite.

Nitko nije povrijeđen

Kod neobaveznog i nevinog flertanja dobra je činjenica što nijedna strana ne želi nešto više pa nitko nije povrijeđen.

Što vi mislite o flertanju dok ste u vezi? Podržavate to ili ste protiv toga?0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...