Zašto je Spalletti spriječio Džeku da ode u svlačionicu?


Fudbaleri Rome u subotu navečer su konačno slavili pobjedu u Seriji A.

Prvi trijumf Vučici u 2016. donijeli su Nainggolan, El Sharaawy i Pjanić (3:1).

Bh. reprezentativci Ervin Zukanović, Miralem Pjanić i Edin Džeko započeli su meč protiv Frosinonea, a dok su prva dvojica odigrala veoma dobro, Dijamant je imao još jedan nastup za zaborav, pišu talijanski mediji.

Trener Vučice Luciano Spalletti izveo ga je iz igre u 60. minuti. Kada je Džeko izlazio sa terena, krenuo je ka svlačionici, ali mu je Spalletti signalizirao da ostane na klupi.

Strateg Rome je kasnije objasnio svoj potez.

Istakao je kako je morao to napraviti, jer da nije, i da je Džeko nezadovoljan otišao ka svlačionici, u narednim danima bi se samo o tome pisalo u talijanskim medijima.

Džeko je tokom izmjene bio pomalo napet, jer je znao da nije pružio ono što može pružiti na terenu“, rekao je Spalletti.

Dodao je da drugi igrači na terenu trebaju više raditi za bh. reprezentativca i upućivati mu korisne pasove, ali i da sam Džeko mora učiniti više.

On se mora kretati bolje između protivničkih odbrambenih igrača. Zamijenio sam ga zato što sam želio vidjeti Tottija na terenu. Isto tako, u proteklim danima naporno smo radili na treninzima i Džeko je bio među najumornijima“, zaključio je Spalletti.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...