CIJELI Balkan je jučer pratio vjenčanje Veljka Ražnatovića, po zanimanju Cecinog sina, po zvanju Arkanovog sina, a neki duhoviti ljudi zajebavali su se da mladencima neće biti potrebno kupovati bijelu tehniku, budući da je tata donio dovoljno mašina devedesetih.

Vjenčanje Cecinog sina pratili su svi novinari u Srbiji, poniženi i počašćeni što ispred luksuznog hotela u Beogradu mogu provesti nedjelju ispitivajući goste što su poželjeli i kupili idolu nacije za vjenčanje. Vjenčanje Cecinog sina u Srbiji jučer je tretirano kao veliki povijesni dan za neku državu i vjerojatno s više interesa nego da je netko od srpskih kulturnjaka kući donio Nobelovu nagradu.

Reći ću vam zašto.

Zanima vas.  Jednostavno vas zanima. Jučer su srpski tabloidi skupili milijune klikova i zaradili novinarske plaće na vjenčanju Arkanovog sina koje je zanimalo sve narode bivše Jugoslavije.

Budući da sam i sama novinarka i moj jučerašnji radni dan protekao je u paljbi sa srpske strane, ali ovaj put vijesti su zanimale i Hrvatine. Mnoštvo Hrvata jučer je čitalo o vjenčanju Arkanovog sina, i lagali su da ih ne zanima dijete kriminalca i pevaljke.

Dok se pravite da vas interesiraju pametna i uspješna djeca, neki mali algoritam na društvenim mrežama zna da vaš um zapravo želi znati kako će se zvati Veljkovo dijete, kakva je bila Bogdanina vjenčanica, jesu li na vjenčanje došla ostala Arkanova djeca i koliko je novca osuđena kriminalka Svetlana Ražnatović izdvojila za vjenčanje sina jedinca.

Dok se pravite da vas zanimaju informatičke olimpijade, mladi matematičari i znanstvenici, neki mali algoritam na društvenim mrežama jednostavno zna koliko klikate na vijesti o Bogdani, Ceci, Veljku, šišanju Cece i šivanju haljina za svadbu.

Dok god se pravite da vas ne zanima Ceca, čitat ćete o njoj. U tome zapravo nema ništa loše. Samo činjenica da lažete sebe i svoju djecu da vas ne zanima.  I činjenica da se i dalje pitate zašto je društvo u stanju kakvom je.

Možete lagati sebe, ali ne i tehnologiju. Ako vam je jučer na Facebooku prikazana vijest o Bogdani i Arkanovom sinu ona vas je i zanimala.

Izvor vijesti: Marina Radoš / lolamagazin.com

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.