Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Senad Mašetić napustio je Stranku demokratske akcije (SDA), piše portal PRESS.

Mašetić je u pismenoj formi dostavio Općinskom odboru SDA Gornji Vakuf izjavu o istupanju iz SDA ističući kako su razlozi napuštanja SDA moralne prirode i da su “dobro poznati” organima SDA.

Ovim je nastavljeno kontinuirano osipanje visoko pozicioniranih funkcionera SDA koji se ne slažu s načinom vođenja i pravcem u kojem ide politika SDA.

Doktor stomatologije Senad Mašetić je dugogodišnji predsjednik Općinskog odbora SDA Gornji Vakuf, a kako saznaje PRESS, pored njega veliki broj članova iz Gornjeg Vakufa okrenuo je leđa SDA.

Dok se visoko pozicionirani funkcioneri distanciraju od destruktivne politike SDA, u toj stranci kao po običaju zabijaju glavu u pijesak i odbijaju preuzeti odgovornost za katastrofalni rezultat na prošlogodišnjim izborima, ali i teško stanje u koje je dovela Bosnu i Hercegovini isporučivanjem svih kontrolnih mehanizama Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku zarad nekoliko pozicija u vlasti.

Izvor:Avaz.ba