Zatvorena Titova ulica, posljednje pripreme za doček Nove godine

avaz.ba

SARAJEVO Praznična atmosfera u glavnom gradu BiH

Uz okićene ulice, ulični prodavači na svojim štandovima pripremili su različite ukrase i poklone

Ulice pune turista, prodavnice pune kupaca i generalna proba bendova, oslikavaju danas glavni grad Bosne i Hercegovine u kojem su u toku posljednje pripreme za doček Nove godine na otvorenom.

U Sarajevu vlada prava praznična atmosfera, ulice su prepune i šetača, koji su ovaj posljednji dan stare godine iskoristili za kupovinu i pripremu za najluđu noć u godini, kako je mnogi nazivaju.

Bh. građane i turiste u novu godinu uvest će Hari Mata Hari s gostima, a cijeli doček organiziran je ispred Vječne vatre u Titovoj ulici. Dan poslije, koncert će održati i pop-rock bend Bombaj štampa.

Organizacija dočeka košta 230.000 KM, a dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona.

Kao i svake godine, tradicionalno, na ulicama Sarajeva prisutna je i muzika koju izvode Romi, a brojni građani zastaju kako bi ih nagradili kojom markom i slušali njihovo izvođenje najpoznatijih pjesama poput “Nesanice”, “Ederlezi”, “Ramo, Ramo druže moj”, ali i sevdalinki.

Uz okićene ulice, ulični prodavači na svojim štandovima pripremili su različite ukrase i poklone.

U ulici Maršala Tita u Sarajevu zbog organiziranja javne proslave Nove godine kod Vječne vatre u 16 sati blokirano je odvijanje saobraćaja. Također, došlo je i do promjene u odvijanju javnog prijevoza.

Kada je riječ o javnom prijevozu, GRAS je produžio odvijanje tramvajskog i autobuskog saobraćaja na relaciji Vijećnica – Dobrinja.

Isto tako, tramvajski saobraćaj radit će sve do 03:00 sata, ali od 16 sati će se odvijati na relaciji Skenderija – Ilidža. Od ponoći će u pogonu biti četiri tramvaja.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 02:00 sata s tim da će od 16:00 sati polaziti sa stanice na Trgu Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, zatim preko mosta Skenderija uz korištenje trolejbuskog stajališta u ulici Hamze Hume, te dalje ustaljenom trasom. Od ponoći ova linija bit će u funkciji s tri vozila.

Autobusi za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II od 16 sati mijenjat će polaznu stanicu, tj. umjesto s Doma Armije polazit će sa stanice Park.

Tokom 1. i 2. januara 2019. godine vozila javnog prijevoza će saobraćati prema prazničnom, tj. nedjeljnom rasporedu.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...