Zaustaviti odlazak mladih, SDP-u BiH je prioritet!

KO SDP BiH USK

Odlazak visokoobrazovanih, radno sposobnih mladih ljudi u proteklom periodu gorući je problem s kojim je suočena Bosna i Hercegovina, a samim tim i naš kanton.

Prema posljednjim statističkim podacima od ukupnog broja nezaposlenih, trideset devet posto čine upravo mladi, a od njih šezdeset posto koji su napustili BiH, čak trideset i sedam posto kao glavni razlog za napuštanje države je navelo nezaposlenost ili loše uvjete rada.

Socijaldemokratska partija, smatrajući rješavanje ovog problema ključnim u svom „Planu 10“ nudi konkretna rješenja kojima će se omogućiti smanjenje stope nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta.

Prvi korak ka tome je kreiranje jedinstvene strategije za zapošljavanje, te regulacija tržišta i procesa zapošljavanja, uz znatno poticanje razvoja privatnog sektora.

SDP

Konkretni projekti SDP BiH sadržani u Planu 10 , kojima će se smanjiti stopa nezaposlenosti mladih su osiguravanje prvog radnog iskustva i prakse svima, finansiranje start-up biznisa za mlade, beskamatne pozajmice za osnivanje firmi, otvaranje biznis centara i poslovnih inkubatora, uvođenje poreskih olakšica za privrednike koji zapošljavaju mlade te reforma biroa za zapošljavanje.

SDP BiH jedina je politička partija koja je ponudila konkretan i detaljan program za rješavanje ovog i brojnih drugih problema s kojima smo suočeni svakodnevno.

Stoga onima koji negativnim komentarima pokušavaju omalovažiti naše napore i planove da našoj djeci osiguramo budućnost u kojoj će živjeti od svog rada u SVOJOJ državi, poručujemo da nas neće pokolebati, čak šta više to je samo dodatna motivacija svima nama da nastavimo raditi i graditi državu za sve nas!43

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...