Novi podaci Porezne uprave Federacije BiH govore o daljem porastu broja zaposlenih u ovo entitetu. Nakon što je prvi put poslije izbijanja pandemije zaustavljen pad broja zaposlenih i u periodu između 5. i 8. maja zabilježen rast od 130 radnih mjesta, pozitivan trend je nastavljen i između 8. i 12. maja. Ostvaren je rast od 182 zaposlena.

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 12.05.2020. godine po prebivalištu osiguranika iznosi 507.919 dok po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih iznosi 508.166.

Isti pokazatelji 8.5.2020. godine govorili su da je po prebivalištu osiguranika broj radnika 507.737, a po sjedištu poslodavca 507.977.

Posljednje podatke broja zaposlenih razvrstane po općinama možete pogledati na tabelarnom prikazu Porezne uprave.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.