Završen projekat Mreže mladih MIZ Bosanska Krupa “Spasimo našu omladinu”

E. Hasanagić / biscani.net

Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Bosanska Krupa sinoć je organizovala završno predavanje u sklopu projekta “Spasimo našu omladinu”. Gost predavač bio je dr. Fuad Sedić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

“Projekat kojeg smo ove zime realizirali nosio je naziv “SPASIMO NAŠU OMLADINU” u sklopu kojeg smo ugostili nekolicinu profesora, vaiza, eminentnih predavača, koji su ciljano govorili o omladini, njihovoj važnosti i ulozi u društvu, te prevencijama u njihovim ponašanjima, kako da budu omladina koja će biti ukras naše vjere i naših džemata, te kako bi bili od omladine sa čijim djelima će biti zadovoljan naš Stvoritelj.

Predavanja su bila prilično dobro posjećena, a među njima ističemo gostovanje hfz. Huseina Čajlakovića, bihaćkog muftiju prof. Hasan ef. Makić, a na sinoćnom završnom druženju ugostili smo dr. Fuad ef. Sedića… Mreža mladih ima za cilj da afirmira i aktivira našu omladinu, te ih aktivno uključi u radu našeg medžlisa i naših džemata…” – kazao je za portal biscani.net koordinator Mreže mladih MIZ Bosanska Krupa, Muhamed ef. Begić.

Mreža mladih je osnovana od strane Rijaseta IZ BIH na svim nivoima, od medžlisa, muftijstva do rijaseta. Cilj ovog projekta je uvezivanja džemata, povezivanje mladih, pokretanje brojnih akcija i koordinacija svih aktivnosti. Osnovni cilj ‘Mreže mladih’ je uključivanje i briga o svim našim omladincima. Jedan od simbola ovog projekta je paukova mreže. Kao što je paukova mreža bila spasonosna za našeg Poslanika Muhammeda a.s., naša želja je da i ova naša Mreža bude spasonosna za našu omladinu a u konačnici i za naš narod.

Na čelu Mreže mladih su koordinatori za rad sa mladima, u Bosanskoj Krupi je koordinator Muhamed ef. Begić, prof. imam iz džemata Jezerski – Dijelovi. On ističe da će u budućem radu Mreža mladih raditi na afirmaciji naše omladine osmišljavajući nove projekte u kojima će omladina uzeti aktivno učešće a koji će biti na zadovoljstvo svih nas, i naše zajednice, naših džemata, kao i na zadovoljstvo naših aktivista pri Mreži mladih.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...