Nakon više od deset godina završila je suradnja Barcelone i Audija i svi igrači moraju vratiti svoje skupocjene jurilice koje su dobili na korištenje. Njemački automobilski gigant je zvijezdama Barcelone dao tri tjedna da vrate automobile, a s obzirom da se oni nalaze na pripremama u Aziji, ključeve će predati po povratku u Europu. Sponzorski ugovor kluba i Audija službeno je završio 30. lipnja.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Tijekom desetogodišnjeg razdoblja, Barcelona i Audi su imali nekoliko trzavica zbog nekorištenja automobila. Najviše je drame izazvao Zlatan Ibrahimović koji je na jedan trening stigao za volanom Ferrarija F5, tada vrijednog gotovo milijun eura. Sponzor je pritiskao klub da upozori igrače da na treninge i sve obveze koje imaju oko kluba dolaze u njihovim automobilima. 

Foto: FC Barcelona

Foto: FC Barcelona

Foto: FC Barcelona

Foto: FC Barcelona

Posljednje sponzorske jurilice Ivan Rakitić i njegovi suigrači preuzeli su krajem ožujka. Najtraženiji su tada bili modeli Audija Q7 i Q8, a samo petorica igrača nisu izabrala SUV modele. Rakitić je izabrao Q8 50 TDI quattro tiptronic koji vrijedi 100 tisuća eura, a iste su tada uzeli i Philippe Coutinho, Malcom, Clement Lenglet te Kevin-Prince Boateng. Sezonu ranije Raketa je vozio RS 6 Avant, baš kao i Leo Messi koji je u ožujku izabrao SQ7, a za isti automobil su se bili odlučili i Gerrard Pique te Luis Suarez.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Jelena Ćubel / 24sata.hr