Završena druga vanredna sjednica Skupštine USK, usvojene sve tačke dnevnog reda

Biscani.net

Ovaj put bez većeg kašnjenja, nakon 10 sati počela je druga vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona.

Predsjedavajući Skupštine, Agan Bunić kazao je da su dobili zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, koji je potpisalo 16 zastupnika, te je prijedlog za održavanje usvojen.

Dnevni red sjednice je usvojen sa 24 glasa za, dok su četiri zastupnika ostala suzdržana. Na dnevnom redu su se našli sljedeći prijedlozi: Prijedlog odluke o ovlaštenju dužnosti sekretara Skupštine, Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Kantona i Zavoda zdravstvenog osiguranja za period januar-mart 2019. godine, Prijedlog odluke o visini premije zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu, Prijedlog odluke o finansijskom planu Službe za zapošljavanje USK za 2019. godinu te

Prva tačka dnevnog reda je usvojena jednoglasno, a nakon rasprave, 28 zastupnika dalo je podršku za usvajanje Prijedloga o privremenom finansiranju Kantona.

U toku rasprave o drugoj tački, Hajrudin Halilović dao je objašnjenje za odsustvo sa prethodne sjednice koja nije održana u petak, zbog, kako su tada naveli, njegovog odsustva. A premijer Kantona, Mustafa Ružnić upoznao je prisutne sa zaduženjima Kantona, problemima u obrazovanju te ostalim institucijama.

Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja USK za period januar-mart 2019. godine također je usvojen, sa samo jednim suzdržanim zastupnikom. Nešto kasnije i Prijedlog odluke o usvajanju premije zdravstvenog osiguranja za narednu godinu, te Prijedlog odluke o finansijskom planu rada Službe za zapošljavanje Kantona za tekuću godinu.

Posljednja tačka dnevnog reda bila je Rebalans plana rada i poslovanja ŠPD “Unsko-sanske šume” Bosanska Krupa, koja je usvojena sa pet suzdržanih glasova, čime je završena druga vanredna sjednica Skupštine USK.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...