Migranti koji se nalaze na Lipi, a koji su prije dva dana trebali biti prebačeni u kasarnu Bradina, bit će smješteni u Biru, zaključeno je na vanrednoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Sjednica je upravo zaključena i donesen je zaključak da se migranti smjeste u Biru”, potvrdio je za N1 ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić.

Kao što je i sam ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine ranije najavio, migranti sa lipe bit će smješteni u Biru, privremeno, kako je Cikotić kazao, dok Lipa ne bude uslovna za njihov povratak.

Da napomenemo, ovoj odluci se protive građani grada Bihaća, kao i sama vlast grada i Unsko-sanskog kantona.

“Večeras je ovo poniženje za mene i za nas, što moramo biti ovdje, što smo na ovaj način dovedeni u situaciju da dokazujemo da neke stvari su protiv građana grada Bihaća i da neće odobriti. Mi smo održali večeras sjednicu štaba Civilne zaštite i donijeli smo dva zaključka. Ovo nije priča o migrantima, ovo je priča o funkcionisanju države, o tome da mi tri godine čekamo da država dokaže da postoji, da postoje državni organi, da postoji ministarstvo sigurnosti i tri godine se patimo i tri godine sami ovo radimo i sad nakon tri godine preko naših leđa hoće da pokažu da postoji država”, kazao je Fazlić sinoć u razgovoru za medije.

Izvor: E.Ha/Biscani.net