Večerašnjim utakmicama širom Evrope završene su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se naredno ljeto održati u 12 različitih gradova.

Ukupno je u kvalifikacijama učestvovalo 55 reprezentacija, a naša BiH nije se uspjela direktno plasirati pa će svoj put tražiti preko baraža. Ukupno će još 4 reprezentacije preko baraža izboriti plasman na EP.

Direktan plasman ostvarilo je njih 20, a to su:

Engleska, Češka, Ukrajina, Portugal, Njemačka, Holandija, Švicarska, Danska, Hrvatska, Vels, Španija, Švedska, Poljska, Austrija, Francuska, Turska, Belgija, Rusija, Italija i Finska.

 

Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.