Završne radove na uređenju Centra za savremenu kulturu KRAK u bihaćkoj mjesnoj zajednici Hatinac danas je posjetio Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća. Riječ je o nekadašnjem Klubu radnika Kombiteksa u čiju revitalizaciju je do sada uloženo oko 150.000 KM. Završni radovi na samom uređenju prostora su pri kraju i slijedi opremanje prostora namještajem i opremom koja je potrebna za funkcionisanje Centra, istakao je prilikom današnje posjete prof. Irfan Hošić, čelnik Fondacije Revizor i realizator ideje KRAK-a.

Budući Centar dobio je posve novu stolariju, unutrašnje zidove, vodo i elektro instalacije, kombinaciju podnog i regularnog grijanja, novi kotao na pelet i potpuno novo termo i hidro izolirano krovište. Bitno je istaći da će se u okviru istog prostora omogućiti i rad Mjesne zajednice Hatinac.

“Ovaj prostor koji je polivalentan, pored naših umjetnika koristit će i mještani MZ Hatinac ali i svi građani Bihaća i ovo je zaista dobar primjer kako se jedan devastiran prostor pretvorio u jedno moderno mjesto koje će biti otvoreno za sve građane, te za odvijanje raznih radionica, seminara, izložbi i ostalih kulturnih događaja”- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Glavni donatori Centra KRAK su Fond otvoreno društvo Bosne i Hercegovine sa uredom u Sarajevu i European Endowment for Democracy iz Brisela. Projekat realizira Fondacija Revizor iz Bihaća uz podršku Grada Bihaća.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.