Zbog izlijevanja rijeke Une u prekidu saobraćaj na putu Kulen Vakuf-Martin Brod


Zbog izlijevanja rijeke Une u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu R-408 Kulen Vakuf-Martin Brod

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini nema dužih zastoja, a vozi se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice na području Unsko-sanskog kantona gdje je kolovoz pretežno mokar.

Na putevima na području Mostara, Čapljine, Livna i Tomislavgrada vozači se upozoravaju na povremene jake udare vjetra. Magla smanjuje vidljivost na širem području Foče, Mrkonjić Grada, Prijedora i Bosanskog Grahova. Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja te podsjeća da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na autoputu A-1 saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu bez vanrednih ograničenja.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i na petlju Lašva.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

REGIONALNI PUTEVI

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže do kraja mjeseca od 08.00 do 16.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kalemova (od broja 10-12 do raskrsnice sa ulicom Avde Jabučice). U ulicama Avde Jabučice i Goruša (na dijelu od raskrsnice Avde Jabučice i Kalemove do službenog ulaza u Državnu bolnicu u ulici Goruša) od 00 do 24 sata uspostavlja se jednosmjerni saobraćaj za smijer kretanja gledano iz pravca ulice Avde Jabučice prema ulici Kranjčevićeva. Istovremeno se u ulici Goruša na dijelu od službenog ulaza u Državnu bolnicu do raskrsnice sa ulicom Kranjčevićeva uspostavlja dvosmjerni saobraćaj i to samo za vozila hitnih službi, vozila Državne bolnice i pravnih i fizičkih lica sa sjedištem u ovoj ulici.
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07.00 do 17.00 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.
Zbog izvođenja radova na opravci kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom u ulici Jukićeva.
Zbog parkiranja teretnog vozila u svrhu rušenja starog objekta i utovara šute, jednom trakom saobraća se u ulici Tahmiščijina kod br.1 od 09.00 do 14.00 sati.

MOSTAR

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

//FENAdg0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...