KORONAVIRUS ozbiljno remeti planove talijanskog sporta budući da je u toj zemlji u srijedu broj smrtnih slučajeva prešao preko sto. Italija je prvo žarište u Europi, a zbog epidemije koronavirusa zatvorili su i škole.

Po pitanju nogometa problemi rastu jer je u nedjelju odgođen derbi Juventusa i Intera u Torinu. Dva dana nakon toga, u utorak, potvrđeno je kako se odgađaju i uzvratne utakmice polufinala talijanskog kupa u kojima igraju Juventus i Milan te Napoli i Inter.

Budući da su svi osim Milana aktivni u europskim natjecanjima ta odgoda dovodi do čudnog rebusa, piše Gazzetta dello Sport.

Naime, kako nakon odgode ne postoje slobodni termini za odigravanje završnice Coppe, talijanski nogometni savez spreman je na prilično neuobičajen presedan – organizirati Final four natjecanje sljedećeg ljeta.

Termin još nije poznat jer je to zasad samo ideja viših instanci, a mnoge buni i to što su prve utakmice već odigrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je pobijedio Inter u gostima 1:0, a Milan i Juventus na San Siru odigrali su 1:1 pa bi samim time spomenuti ljetni kup turnir postao još čudniji.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Zbog koronavirusa Talijani rade neuobičajen presedan s nogometnim kupom / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.