Tri osoba su uhapšene u Čajniču zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela prevara i pranje novca, a nakon kriminalističke obrade pušteni su na slobodu i protiv njih bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu o izvršenim krivičnim djelima.

U saopćenju iz MUP-a RS navodi se da su slobode lišene osobe inicijala B.S. i M.R. iz Čajniča i M.K. iz Foče, trenutno nastanjen u Čajniču.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Borislavu Stanišiću, Mihajlu Radoviću i Milanu Kneževiću.

Tokom realizacije akcije utvrđeno je da su navedena krivična djela u vezi sa lažnim dojavama o namještenim sportskim mečevima, dodaje se u saopštenju.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča izvršen je pretres kuća i prostorija koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom su pronađeni i oduzeti: računar, tablet, više mobilnih telefona, SIM kartica, nosača SIM kartica, uplatnica, isplatnica i evidencija koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, kao i automobil ‘Audi A6’, četvorocikl, oko 8.000 KM, poluautomatska puška takozvana ‘papovka’, osam ručnih bombi, oko 800 komada bojeve municije raznog kalibra i tri štapina”, ističe se u saopćenju.

Ove osobe uhapšene su u nastavku policijske akcije kodnog naziva “Vektor 1”, koju su realizovali policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske po naredbi Osnovnog suda Foča, a uz kordinaciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da ne vjeruju licima koja se reklamiraju na društvenim mrežama i internetu tvrdeći da imaju informacije o namještenim rezultatima sportskih mečeva, jer je riječ o prevari.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.