Zbog mokrog kolovoza pojačan oprez

Faktor.ba

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se vozi po mokrom kolovozu, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 6 sati doći će do obustave saobraćaja na dionici A-1 Sarajevo Zapad – Tarčin (u smjeru Sarajevo zapad – Tarčin), javlja BIHAMK.

Na dionici A-1 Lepenica – Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica – Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice – Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod – Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 7 do 14.30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...