Prije majčinstva i skladnog braka Jelena Karleuša prošla je dosta toga: sahranila je vjerenika, razvela se, ali i napravila karijeru iz snova

– Kad sam bila mala, najviše me nervirala neimaština. Ubijalo me to što gledam majku, tetku i baku kako se muče. Bila sam skromna djevojčica koja im nije tražila ništa. Osim da mi vjeruju da ću jednog dana uspjeti. I vjerovale su mi. I uspjela sam. Za njih – osjetila je potrebu da kaže Jelena Karleuša prošlog avgusta, samo deset dana pred svoj 40. rođendan.

Na taj način kao da je opisala prve četiri decenije svog izuzetno uzbudljivog života.

Koliko je bila smjela u profesiji, toliko se s najiskrenijim emocijama upuštala u ljubavne odnose. Ipak, ispostavilo se da su njen privatni život i karijera itekako isprepletani, pa su čak i neki tekstovi koje je otpjevala zvučali proročanski.

Nakon albuma “Ženite se, momci”, “Veštice vile” i “Jelena”, krajem 1999. godine snimila je i album “Gili, gili”, na kojem se našla i pjesma “Bila bih ti lepa mlada”, koja je za samo nekoliko mjeseci postala veliki hit. Međutim, tragična vijest o pogibiji njenog tadašnjeg vjerenika, biznismena Zorana Davidovića Ćande, koji je povezivan i s beogradskim podzemljem, prekinula je promociju albuma, a tu pjesmu više nikada nije otpjevala pošto su naslutile ovaj nemili događaj. Zoran je ubijen 23. marta 2000. godine.

Samo mjesec prije nego što je Davidović surovo ubijen, srbijanskom prijestonicom je procurila vijest da je izrešetan u revolveraškom obračunu. Na te priče prva je i munjevito reagirala upravo Jelena objavljujući da joj je dečko živ i zdrav, kao i to da njen dečko ima neprijatelja.

– Bog čuva dobre, poštene i pametne ljude, a kažnjava one koji nisu takvi. Ko kako živi tako i prolazi. Znajući to, Zoran i ja smo spokojni i sigurni da ćemo dočekati duboku starost – rekla je pjevačica tada.