Slijedeći preporuke i mjere koje je država Crna Gora propisala u cilju zaštite i suzbijanja koronavirusa, Uprava kompanije “Montenegro stars hotels group” odlučila je zatvoriti svoj najveći hotel – “Splendid Conference & Spa Resort 5*”, saopćeno je iz te kompanije. 


– To uključuje i zatvaranje svih barova i restorana, koji su otvoreni i za one goste koji ne odsijedaju u “Splendidu”, kao i restoran za zaposlene. Naš najveći objekat – Wellness & SPA centar sa pripadajućim barovima i restoranima, također će biti zatvoren. U najvećoj zdravstvenoj krizi na planeti, cijenili smo da je primjena ove mjere – naša dodatna obaveza, jer su samo život i vrijeme nenadoknadivi. Kako smo jedan od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori zaštita zdravlja naših zaposlenih (a trenutno je angažovano 413 i na današnji dan svi su dobrog zdravstvenog stanja), a time i svih gostiju je naš prioritet – saopćili su. 

Kompanija će raditi u minimalnom režimu rada, budući da će svi koji to mogu – raditi od kuće.

– Zato, uz sve mjere koje se u kompaniji primjenjuju od decembra, uz godinama važeće rigorozne procedure ISOO I HAACP standarda, striktno ćemo do daljeg praktikovati sve smjernice Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Crne Gore – navodi se u saopćenju. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Zdravlje zaposlenih i gostiju je prioritet / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.