U nesreći koja se dogodila prošle sedmice blizu Detroita vozaču kamiona po imenu Johnnie Lowe život je spasio jedan od najvažnijih dijelova svakog vozila.

U nesreći koja se dogodila prošle sedmice blizu Detroita vozaču kamiona po imenu Johnnie Lowe život je spasio jedan od najvažnijih dijelova svakog vozila.

Dok se kretao autocestom željezna konstrukcija sletjela je s prikolice teretnjaka koji je išao ispred njegovog vozila. Udarila je u asfalt, a onda se zabila u vjetrobransko staklo kamiona kojim je upravljao Lowe.

“Tog mi je trenutka cijeli život prošao pred očima”, kaže Lowe, a prenosi Fox News.

Vozač je imao puno sreće. Kada je shvatio da je nepovrijeđen, napravio je nekoliko fotografija. Prikazuju željeznu gredu koja stoji zaglavljena u ostacima vjetrobranskog stakla. Nju je zaustavio volan kamiona pa se slobodno može reći da je Johnnie ostao živ zahvaljujući upravljaču.

Truck’s steering wheel stops flying steel beam inches from driver’s chest: Johnnie Lowe watched as a beam bounced off the tail end another truck — then he hit the brake and steered his truck into snow on the side of the road.         https://t.co/eB7D5cD0eG pic.twitter.com/zy1fOdNZPY

— CITIZENS for CHANGE™ 🌊 (@cfcpac) February 12, 2020
Johnniejev kamion kretao se brzinom od 105 kilometara na sat. Da je željezna greda uletjela u kabinu pod drugim uglom, vjerovatno više ne bi bio među živima.

Truck driver nearly impaled by steel beam saved by steering wheel https://t.co/yll6j0SGzl pic.twitter.com/rnkKAhtSDw

— Global News Trending (@GNewsTrending) February 12, 2020
Prošlog ponedjeljka se vratio na posao, a fotografijom je upozorio sve svoje kolege da pravilno osiguraju robu koju prevoze u prikolicama.
Više saznajte na izvornom linku: DP – Željezna greda uletjela u kabinu, ali je vozač iz Detroita prošao bez povreda / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.